tisdag, april 27th, 2010...13:59

Mat & hållbar utveckling

Jump to Comments

We Feed the World (W724)
Längd: 95 minuter, från 2005
Trots att 100 000 människor dör till följd av svält varje dag, går tonvis av mat helt till spillo. Mat som ofta produceras i de fattiga länderna till förmån för västvärlden, som redan har tillräckligt. We Feed The World är en film om produktionsvillkor och globalisering, fiskare och lantbrukare…

Darwins mardröm : En dokumentär rysare (W308)
Längd: 107 minuter, från 2004
En flerfaldigt prisbelönad fim som handlar om effekterna av den inplanterade rovfisken, nilaborren, i Tanzanias Lake Victoria. Fisken har utplånat allt annat liv i vattnet och exporteras till Europa, medan tanzanierna får livnära sig på skroven som blir över. Oscarsnominerad 2006!
Filmhandledning

Den gyllene stranden (W955)
Längd: 58 minuter, från 2008
I en dal vid en vacker strand i södra Indien lever en liten grupp jordbrukare som tillhör stammen Halakki Gowdas. Filmaren Hasse Wester kom dit av en slump och blev god vän med jordbrukaren Maneshwara. I denna personligt berättade film får tittarna följa byns möte med turister från västvärlden…

Bananas (W1279)
Längd: 87 minuter, från 2009
Den amerikanske advokaten Juan Domínguez arbetar med sitt största fall någonsin. På uppdrag av tolv bananarbetare i Nicaragua drabbar han samman med bananbolagsjätten Dole Food Company i en historisk rättegång. Dole anklagas för att medvetet ha steriliserat sina arbetare genom att använda ett förbudet gift.

Super Size Me (W258)
Längd: 96 min, från 2004
En betraktelse av den amerikanska livsstilen och en skrämmande skildring över vi i västvärlden faktiskt håller på att äta ihjäl oss.

Alla Torskar (W1336)
Längd: 58 minuter, från 2009
Ingen vill att torsken ska försvinna. Ändå låter vi det hända. Varför? I Östersjön är torsken den viktigaste rovfisken i näringskedjan. Finns det för lite torsk påverkas andra djur och växter.Leave a Reply